Vägen till havet

I backspegeln har yrkeskarriären för många varit en resa med oväntade vändningar och beslut som lett in en på helt andra vägar än planerat. Inte så för min pappa. I ung ålder fattade han beslut vad han ville bli och så blev det! Livet i Replot i hans ungdom erbjöd få alternativ hur man skulle finna sin utkomst. "Antingen blev du jordbrukare eller så sjöman", som han sade. Detta var förutsättningarna som gällde. 

Sommaren 1955 anförtrodde han åt sin bror Hebert att han hade för avsikt att gå till sjöss. Deras föräldrar Ellen och Nestor hade vintern 1953 gått skilda vägar även om de formellt aldrig skilde sig. Nestor flyttade till ett litet torp i Sundom nära bykyrkan, medan Ellen levde kvar med pojkarna under knappa förhållanden på Öjastået i Replot. Han hade gått ut folkskolan och insåg väl att han stod på randen att inträda i vuxenlivet och behövde därför en språngbräda framåt i livet. Försäljningen av bär, svampar och blommor som till stor del hade hållit igång familjens bråckliga ekonomi, var ingen säker väg framåt.

Problemet var att omyndig som han var, krävdes ett sk hinderslöshetsintyg från  mor Ellen. De inledande diskussionerna gav vid handen att ett sådant aldrig skulle utfärdas med moderns bistånd! Han var alldeles för ung för sådana äventyr och hur skulle hans lillebor Herbert mäkta med att dra lasset med att sköta alla sysslor på gården?!

Min pappa har alltid gett uttryck för ett väldigt stort ansvarstagande för sin yngre brors välbefinnande, så jag kan utgå ifrån att det var med stora samvetskval han tog saken i egna händer. Helt sonika förfalskade han intyget som stod mellan honom och ett arbete till sjöss och därmed kunde han utverka ett sjömanspass! När Ellen insåg vad som skett föll det självfallet inte i god jord och det blev inte bättre när pappa dessutom berättade att han satt upp sig som arbetssökande vid Sjömansförmedlingen i Vasa.

Ellens protester till trots verkställde pappa sina planer, packade sina pinaler och begav sig till Vasa där han den 16/8/1955 mönstrade på SS Constantia som jungman under kapten Ralf Nylund. Ombord fanns redan en båtsman vid namn Per Nabb från Björkö, som sedermera skulle bli lots. De skulle vara goda vänner resten av sina liv och pappa brukade tala om honom i varma ordalag. Han gick bort några år före pappa.

Vilken trade SS Constantia gick på vet jag inte, men efter 275 dagar ombord mönstrade han av den 17/5/1956. Det finns en lucka på ca 11 månader i sjömansboken innan han registrerades som påmönstrad igen. Av förklarliga skäl hade han 60 år senare svårt att hålla koll på alla fartyg och deras turordningar och alla skrevs heller inte in i sjömansboken. Troligtvis var i slutet av juni på SS Express 1 i Stockholms skärgård, då han nåddes av bud från Herbert att han behöver komma fortast möjligt eftersom mor var döende. Han skyndade sig hem men tragiskt fick han aldirg återse sin mor i livet - hon gick bort den 27:e juni 1956, dagen före han hann hem.

Torpet i Replot stod nu tomt förutom djuren, då även Herbert bestämt sig för att söka sig till sjöss. De sålde djuren och pappa åtog sig den hemska uppgiften att skjuta den älskade katten Tusse från köksfönstret. Än mera traumatiskt sade han var att sälja den trogna hästen Linda även om hon hamnade i goda händer hos paret Nygård på Koskö. 

Han spikade en träbit tvärs över dörren till det gamla torpet och bröderna Lindén tog sikte mot hamnen i Mäntyluoto för att möta vad livet hade förberett för de unga männen. Deras morbror Verner Öjst var kapten på SS Sisukas som låg i hamnen och han hjälpte Herbert till ett jobb som mässkalle. Pappa for vidare till Göteborg för att ge sig ut på de stora oceanerna.

Han hade nu som 17-åring kommit till insikt vad han ville göra med sitt liv. Hemma i Replot fanns två grannar som var pensionerade lotsar. Vad de berättade för att han skulle känna att han funnit sitt kall, vet jag inte, men något som lämnade ett väldigt djupt intryck var att de kunde gå i pension vid 56 års ålder! Det gäller att planera i tid!

Planen var att jobba några år till sjöss, sedan söka sig som så många andra österbottningar till Navigationsskolan i Mariehamn för en understyrmansexamen, vilket var kravet för att bli lots.

År 1960 började så sålunda Navigationsskolan. Han var inhyst i övervåningen hos paret Brita och Ingmar Björkqvist på Neptunigatan 63 i Mariehamn. Ingmar studerade i Stockholm men frun Brita som väntade barn, bodde i huset. Totalt bodde sju inhyslingar (vilket inte är ett ord) i huset och under pappa bodde en fager ung dam från Geta.

SS Constantia

16.08.1955 - 17.05.1956 275 dgr

 

 

 

 

 

 

Läs mera

Bogserbåten Frej

Tid ombord - under 1956

Det finns inte inskrivet i böckerna när pappa var ombord på bogserbåten Frej då alla fartyg inte skrevs in. Gissningsvis var det mellan tiden på SS Constantia och när han besökte hemmet i samband med sin mors död.  Men under hans tid bogserade den pråmar med kalksten på upplandskusten som den lastade i Slite, Gotland.

Frej byggdes i stål för Stockholms Transport och Bogserings AB 1918 vid Ekebergs varv i Stockholm. Rederiet gick i konkurs men återuppstod som Stockholms Nya Transport och Bogserings AB och under den tiden mönstrade pappa ombord. Till slut såldes fartyget till Helsingfors där hon skrotades 1982.

Express 1

Tid ombord - under 1956

Av ett par fotografier att döma var pappa på detta fartyg vid midsommar 1956, innan han for tillbaka till Replot. Han arbetade som däcksman och nämnde fartyget bara i förbifarten.

Express 1, som från början hette Express, var ett svenskt ångfartyg som byggdes år 1900 av William Lindbergs Verkstads-och Varfs AB i Stockholm. Ångbåtstrafiken ökade under slutet av 1800-talet i Stockholms skärgård varför Vaxholmsbolaget lät bygga Express medan dotterbolaget Norrtelje Ångfartygs AB beställde ett systerfartyg vid namn Norrtelje. 

MS Suorva

Tid ombord - 27.03.1957-09.05.1957 - 43 dagar

Under den relativt korta tid pappa var ombord på SS Suorva som jungman, så hann han ändå över Atlanten till USA. fram och tillbaka. MS Suorva byggdes av Ab Götaverken i Göteborg och levererades 1944 till beställaren Trafik Ab Grängesberg - Oxelösund (Grängesbolaget). De lät bygga ett stort antal fartyg för järnmalmsexport från de norrländska malmfälten och utskeppningshamn var Oxelösund.Pappa var med på en turn som tog honom från Oxelösund till England, Holland,USA och sedan retur till Oxelösund.

 

Läs mera

MS Sudan

Tid ombord - 14.05.1957-24.02.1958 - 286 dagara

Mindre än en vecka efter att han mönstrade av MS Suorva var pappa ute på oceanerna igen, denna gång som lättmatros på MS Sudan för Svenska Ostasiatiska kompaniet i Göteborg. Fartyget var då drygt tre år gammalt och tog honom från Göteborg till fjärran östern under en lång session till sjöss.

 

Läs mera

Fartyg