Simbas blog

02.12.2003

Idag var husse och jag till beachen i Eckerö. Vädret var väl inte det allra bästa och så många brudar fanns det inte att spana in, men huvudsaken var att jag fick springa, springa och springa. Väl hemma tillbringade jag resten av eftermiddagen med att se i hur små bitar en tolettrulle kan bitas uppföljt av lite förstöra-mattes-vass-för-vävning och avslutade det hela med att tugga på lite lera som matte har för sina smycken.

17-22.11.2003

Den här veckan har jag fått verkligt mycket gjort! Jag började på måndag med att dra ner en blomkruka i sovrummet och finfördela jord samt skärvor över hela golvet och hallen. Jag var så nöjd med mitt uppsåt att nästa dag massakrerade jag några torkade blommor som stod i en Iittalavas i vardagsrummet. Vasen höll dock fast jag bar den till hallen och dängde den i golvet.

02.11.2003

Det här med att husse och matte lämnar mig ensam några timmar varje dag är någonting som inte är riktigt hellt färdigdiskuterat ännu. Vad väntar dom sig att jag skall göra den tiden jag är ensam? Jo, jag fick en lysande idé! Jag biter på en dörrkarm tills de förstår min sida av det hela.

25.10.2003

Nu kom det en helg som jag verkligen såg fram emot! Vi skulle fara hela familjen tillbaka till stället där jag föddes och så skulle jag få träffa syrran Essi! Det var även tänkt att jag skulle träffa Wilda med, men hon fick tyvärr förhinder.

18.10.2003

Idag har det väl inte hänt så mycket egentligen. Men jag fick ett litet annorlunda ben att tugga på: en fot av något slag! Sedan plockade matte fram gristrynen också som jag förväntades tugga upp. Jag tror dom fortfarande ligger någonstans och gömmer sig.

16.10.2003

Jag har nu börjat bli så pass gammal att jag orkar gå lite längre sträckor. Så ut på stan drar vi - matte, husse och jag. Överallt möter vi andra hundrar som är ute och går med sina hussar och mattar och alla människor ser så glada ut! En gång när vi väntade på att gå över en vägkorsning, så stannade den röda stadsbussen framför oss, dörren öppnades och busschauffören hälsade på mig!

12.10.2003

Jag trodde faktiskt att jag hade upptäckt himlens portar! Bredvid oss finns det ett fönster som vi ofta går förbi och ibland sträcks det ut en hand därifrån som kastar ner någonting gott åt mig. Ibland kommer det en kotlett, ibland ett russinpaket, en korv eller så kanske en kringla kommer nersinglande. Husse berättade sedan att det är mormor som bor där och det förklarar ju ett och annat!

10.10.2003

Fatu och jag leker som aldrig förr och jag brukar alltid stå och titta på vårt lilla hål i häcken när jag är på gräsmattan. Kanske kanske att jag ser hennes söte lilla ansikte där! Fatus matte har berättat åt husse att Fatu brukar springa över till oss och stå utanför vår dörr ibland och vänta på mig! Borde jag fråga husse om han kunde bygga en hundkoja åt Fatu och mig? Det kanske börjar bli dags för mig att skaffa familj!

05.10.2003

Hösten är nu verkligen här! Vi tog en sväng med farmor till trädgården där hon brukar plocka upp äppel för att se om vi skulle hitta några enplantor att ta upp. Äntligen kunde jag göra någonting nyttigt med mitt grävande! Vi var ner till stranden en sväng också, men vattnet var alltför kallt för att hoppa i.